Veel gestelde vragen

Over de photobooth

Wat is een photobooth?

Onze photobooth is een mobiele fotostudio die bestaat uit een zuil met ingebouwde camera, beeldscherm en printer. Verder nemen we professionele belichting en een achtergrond mee. Je kunt met makkelijke touchscreenbediening zelf een foto maken van jezelf en je vrienden. De foto is meteen op het scherm te zien, wat natuurlijk voor grote hilariteit zorgt. Sterker nog, het werkt verslavend, want je verzint elke keer nieuwe manieren om nog leuker, nog origineler, nog grappiger op de foto te gaan.

Wat is het verschil tussen MyPhotobooth en een fotohokje?

Belangrijk om te vertellen is dat wij expres geen gebruik maken van een hokje, maar van een stijlvolle fotozuil en achtergrond. In een hokje bevind zich het plezier achter de gordijntjes. Dat ziet niemand. Zonde, want door het plezier in de fotostudio worden de andere gasten ook enthousiast. In onze open opstelling heb je alle ruimte en kun je op de foto met wel 10 personen! Onze entertainer breekt altijd het ijs, geeft tips en ideeën en zorgt voor heel veel hilarische foto’s. Als je een thema hebt, kun je dit bij ons tot in de details doorvoeren met een achtergrond, accessoires en decorstukken.

Hoeveel foto’s maken jullie ongeveer in 3 uur?

Onze entertainer enthousiasmeert de gasten en neemt eventuele gene weg, waardoor wij veel foto’s maken. Hoeveel foto’s is afhankelijk van de drukte, de snelheid van de gasten zelf en onze locatie op het evenement. Als wij 3 uur draaien maken wij ongeveer 150-300 prints.

Waarvoor is een photobooth geschikt?

Een photobooth is geschikt voor bruiloften, feesten, evenementen, bedrijfsfeesten, jubilea, recepties, beurzen, vrijgezellenfeesten etc. etc. Eigenlijk alle soorten evenementen waar mensen samenkomen.

Kunnen jullie ook op grote evenementen staan?

Natuurlijk kan dat! Op kleine evenementen tot ongeveer 150 gasten kunnen we de photobooth met 1 entertainer draaien. Mocht het een evenement zijn waar meer dan 150 gasten verwacht worden dan is het aan te bevelen om een tweede entertainer bij te boeken, dan gaat het net wat sneller. Eén entertainer zorgt dan voor de ontvangst en het enthousiasme in verkleden, de tweede entertainer zorgt voor de instructies in de photobooth en het uitreiken van de foto. Zo wordt onze capaciteit groter en de act ludieker.

Is de photobooth geschikt voor festivals en publieksevenementen outdoor?

Speciaal voor publieksevenementen outdoor (koopzondagen, evenementen en festivals) nemen wij onze ludieke caravan met luifel mee! Onze photobooth staat binnen in de caravan opgesteld terwijl buiten de gasten zich buiten verkleden met. Als de gasten een passende outfit hebben kunnen zij in de caravan op de foto. Natuurlijk maken wij een leuk ‘winkeltje’ buiten dat er uitnodigend uit ziet. Deze act voeren wij in deze setting met 3 entertainers uit.

Wat is het verschil tussen MyPhotobooth en andere aanbieders?

Hét grote verschil is dat wij geen verhuurder zijn. Wij maken van de photobooth een complete entertainmentact! De photobooth wordt dus altijd begeleid door een entertainer die zorgt voor mooie foto’s, creatieve ideeën en een flinke dosis enthousiasme. Daarnaast nemen wij veel accessoires mee waardoor gasten steeds nieuwe foto’s kunnen maken met andere accessoires. Wij hebben ook geen hokje maar een open opstelling zodat gasten het plezier in de photobooth kunnen zien en samen beleven. Dit zorgt voor een hoge funfactor. De foto’s krijg je in groot formaat aangeleverd zodat je ook nog echt iets met de foto’s kunt doen! Ook de opmaak van jullie fotostrip is geheel naar wens. En last but not least: wij zijn flexibel en denken mee over hoe de photobooth het beste tot zijn recht komt. Denk aan plaatsing op het evenement, advies over fotoformaat en opmaak en vele andere tips en trucs uit onze ruime ervaring!

Wat zijn de mogelijkheden van een photobooth?

Er zijn veel mogelijkheden om de photobooth te personaliseren. Zo kun je de achtergrond personaliseren (bijvoorbeeld met je eigen logo of een print die je leuk vindt) en verschillende accessoires gebruiken om op de foto te gaan. Het is mogelijk om een themapakket op maat samen te laten stellen in een thema, kleur of huisstijl. Ook kun je de foto’s ter plekke laten printen en aan je gasten meegeven, of later door ons op een webgallery laten plaatsen. Wij verzorgen ook gastenboeken.

Praktische zaken

Hoeveel ruimte neemt de photobooth ongeveer in beslag?

We hebben voor de photobooth een ruimte van ongeveer 2 bij 2m nodig. De hoogte is ongeveer 2.40m. Houd er ook rekening mee dat er ruimte moet zijn voor de gasten om zich uit te dossen met props. En de kans is groot dat er een wachtrij ontstaat!

Hoe laat zijn jullie aanwezig?

Wij zijn uiterlijk een half uur voor de starttijd aanwezig. Willen jullie dat we er eerder zijn? Dat kan ook. Je betaalt hiervoor dan een wachttarief.

Hoe lang duurt het opbouwen en afbreken?

Het opbouwen duurt ongeveer een half uur. Het afbreken ongeveer 20 minuten.

Hoeveel stroom hebben jullie nodig?

Wij gebruiken geen zware apparatuur en kunnen dus uit de voeten met 1 regulier stopcontact. Dit stopcontact moet binnen een straal van 5 meter aanwezig zijn.

Wat is de beste plaats voor de photobooth?

Wij adviseren altijd om de booth op te zetten op een plaats waar de meeste mensen zijn, bij voorkeur midden in het feestgedruis. Onze ervaring leert dat er dan (véél) meer gebruik van de photobooth wordt gemaakt dan wanneer wij bijvoorbeeld in een hal of foyer staan.

Wat is de ideale starttijd?

Onze ervaring is dat het ‘t leukste is om te starten met de photobooth als het feest al een beetje op gang is. Hebben jullie een openingsdans, speeches, stukjes e.d. gepland staan? Dan is het ‘t beste om de aanvangstijd sowieso na al deze zaken te plannen. Dan zijn de mensen al een beetje los en dat levert vaak meer en leukere plaatjes op.

Het is ook mogelijk om de photobooth in te zetten als ontvangstact, bij binnenkomst van de gasten dus. In dat geval is het ideaal om de photobooth te combineren met een entertainer, die zorgt dat iedereen leuk op de foto komt.

Met wat voor auto komen jullie?

Wij komen met een gewone personenauto.

Kunnen we de print-template ook zelf ontwerpen?

Geen enkel probleem. Als je de template zelf wilt ontwerpen, sturen we je een photoshop-bestand waarin je zelf dingen kunt aanpassen of je eigen design, logo o.i.d. kunt toevoegen.

Krijgen we de foto’s ook digitaal?

Ja, uiteraard krijgen jullie de foto’s ook digitaal. De foto’s worden aangeleverd in een resolutie van 8 megapixel. Ruim voldoende dus om op allerlei formaten af te drukken.

Hoe en wanneer worden de foto’s aangeleverd?

Wij leveren de foto’s aan via WeTransfer. Dit gebeurt in de regel binnen 48 uur na het evenement. In overleg kan dit ook eerder, bijvoorbeeld als je de foto’s graag snel na het evenement op social media wilt delen. Bij onze luxere pakketten krijg je de foto’s zelfs direct na afloop op een USB-stick.

Zijn er verder nog kleine lettertjes?

Onze algemene voorwaarden vind je hier.

Komen jullie in heel Nederland?

Ons werkgebied is een straal van 150 kilometer rondom Eindhoven. Maar in overleg is het ook mogelijk om daarbuiten te komen.

En ook in België?

Ja! Zolang het binnen ons werkgebied valt, is dat geen probleem.

Ik heb een andere vraag

Heb je verder nog vragen? Neem dan contact met ons op of stuur ons een e-mail!